Efter första förlusten mot FC Djursholm i premiären har laget tagit två raka segrar. Som Utd är kända för att vara starka på hemmaplan och gjorde det som krävdes denna kyliga fredagskväll. 1-0 räckte för 3 poäng mot favorittippade Vallentuna BK.

Första halvlek slutade 0-0. Vallentuna hade mesta bollinnehavet, men Som Utd skapade de vassaste chanserna. Yonis Egag var nära att göra både 1-0 och 2-0, men avsluten gick precis utanför vid båda tillfällena.

Andra halvlek börjar som första slutade. Vallentuna är trygga med bollen och rullar runt. Men Som United försvarar sig bra och omställningarna, både till anfall och försvar, var riktigt bra denna kväll.

Ett skott på volley som går in vid bortre stolpen

Laget följer matchplanen och får utdelning till slut. Kapten Abdi lägger in ett vackert inlägg och Yahye Sharif skjuter in segermålet mot sin gamla klubb. Ett skott på volley som går in vid bortre stolpen.

Vallentuna fortsätter ett bra anfallsspel och jagar kvittering, men det leder även till att Som United kan kontra. Inget av lagen lyckas dock förvalta de halvchanser som skapas i slutet av matchen.

Glädjande för publiken på Knutby BP var återkomsten av Yakob ”Yakke”, Osman som fick applåder av hemmapubliken.

Annons:

– Yakke har varit skadad under längre period och vi är glada att ha fått in ett offensiv tillskott i truppen, säger Som Uniteds tränare Hatun Dahir.

Hatun Dahir vill även lyfta försvarspelarna den här kvällen.
– De har gjort en otroligt bra match och följt matchplanen.

Även huvudtränaren Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon säger att han är mycket nöjd med spelarnas insatser denna kväll.
 – Spelarna gjorde en stor match, trots att många av dem fastar så orkade de i 90 minuter.

Nästa match för Som Utd är 1 maj, mot IK Frej Täby, på bortaplan. Lagen möttes i mars i Sthlm Cup, och det var Som Utd som gick vidare från den matchen.