Sex löpare från Rinkeby Run sprang Stockholmsmästerskapen i terränglöpning på Gärdet i helgen.

Snabbast var som vanligt Johanna Granhällen. Gärdets tjocka gräs passade Johanna perfekt, så segern i kvinnor 22 år var ingen överraskning. Johanna var en halvminut före tvåan från Lidingö och nästan fyra minuter före klubbkompisen Mariia Sydorenko på tredje plats.

Annons:
Annons:

Nästa helg springer Johanna sitt sista lopp som junior

Nästa helg springer Johanna sitt sista lopp som junior. Då är det SM i terränglöpning. Om Rinkeby Run hade haft en tredje junior med så skulle laget ha tillhört medalj-favoriterna.

Näst snabbaste Rinkeby Run-löpare var Mårten Westberg [undertecknad] som tog bronset i M60 (sextioåriga gubbar).

Tredje snabbast från Rinkeby Run var Ali Husnain som trettonde snabbaste sjuttonåring. Ali var tio sekunder snabbare än Noah Örtegren i M40.

Haarun Hussein som kom femma i Broloppet startade i Pojkar 13 år, men fick tyvärr en bristning i låret efter 400 meter.