Bild: Khadija Mire

Fyrverkerierna hördes nog över hela Rinkeby när domaren äntligen blåste av matchen. Rinkeby United vann över Mariebergs SK och är därmed klara för spel i division 3 nästa år.

Med tre matcher kvar i division 4 Mellersta hade Rinkeby United chans att avgöra redan på Knutby bollplan på fredagskvällen. Med seger skulle det vara klart att de går upp till nästa division. Matchen inleddes lite nervöst, Mariebergs SK pressade högt och hade några chanser.

Men i matchminut 23 gjorde Semir Yebio 1-0. Klacken med alla kids på läktaren kunde inte hålla sig utan rusade in på planen. Men ordningen återställdes snabbt och matchen fortsatte.

Annons:
Annons:

Nu spelade hemmalaget spelade med mer självförtroende och fem minuter före halvlek satte Arsalan Arsi Ashtari 2-0. Glädjen på läktaren var stor och några smällare brann av. Alla förstod vad som väntade.

4-0 och alla väntade bara på slutsignalen

Före matchen var det osäkert om Boda, Mohamed Obaied Ayari, skulle starta. Han hade varit utomlands en längre tid och precis landat här hemma igen. Men han var med från start och tur var väl det. I matchminut 50 gjorde han en riktigt klassmål, han tog emot bollen, vände upp snabbt och slog till med vänsterfoten. Vilket mål!

Och när Rinkeby United fick en straff i 67:nde minuten satte Stefan Silva den hur säkert som helst. 4-0 och alla väntade bara på slutsignalen. Sannolikt slappnade även spelarna av, eftersom Mariebergs SK gjorde två mål under matchens sista tio minuter.

Matchen slutade 4-2, men inget kunde rubba Rinkeby Uniteds seger. Firandet hördes nog vida kring. Nu återstår två betydelselösa matcher innan serien är avslutad.