Felipe Nyström och Ilhan Kellecioglu fick jobba hårt vid grillen. Hemgjorda biffar av köttfärs och vegetarisk färs som Nergiz formade, grillades tillsammans med tomater och feferoni. Kön för att köpa wraps ringlade lång.

En bit från grillen satt Basar Gerecci och Are Karim och monterade ihop de nygrillade ingredienserna med sallad, rödlök och dressing i de mjuka wrapsbröden.
– Vi har nog rullat över 60 stycken hittills, det är jättekul att så många är här, sade Are Karim. 

Folkköket ville med grillkvällen uppmuntra läsare att backa Nyhetsbyrån Järva, genom en frivillig prenumeration. I stort sett hela Nyhetsbyråns redaktion med familjer var på plats. Det kom många trogna läsare, men även några som inte kände till tidningen sedan tidigare. 

Annons:

I matkön stod Ercan Uyanik, en av Folkkökets stamgäster, enligt Ilhan Kellecioglu. 
–Jag har varit med på alla middagar med Folkköket, men inte vetat om att tidningen finns. Från och med nu ska jag självklart börja läsa den, sade han.

Husbys och Nyhetsbyrån Järvas Grand Old Lady, Inga Harnesk var på plats och lät sig väl smaka av den goda maten.
– Det är så roligt att komma ut och träffa både gamla och nya bekantskaper, sade hon.


Kvällens grillmästare och tillika två av initiativtagarna till Folkköket, var nöjda med uppslutningen. De berättade att hela idén är att stärka gemenskapen och erbjuda god, hemlagad mat till självkostnadspris.
– Vi vill att människor ska kunna mötas och ha en trevlig stund, och ikväll ville vi uppmärksamma Nyhetsbyrån Järva, som är otroligt viktig för alla boende i Järva, sade Ilhan Kellecioglu.


Annika Skarf

Ercan Uyanik
Print Friendly, PDF & Email