VGB PU16 mötte Täby.

Rinkebyhallen i Ungdomen Hus var fullsatt när VGB:s PU16 mötte Täby i Ungdoms-SM i basket på lördagen. Matchen började lovande för hemmalaget, men slutade med förlust.

Stämningen var på topp i hallen när VGB:s pojkar skulle möta Täby. VGB spelar i en serie över Täby, så på papperet borde det inte vara något problem för hemmalaget. Hemmapubliken skanderade ”defence, defence” och matchen utvecklade sig som förväntat. I pausen, efter de första två perioderna ledde VGB med 38-24.

– I tredje perioden brukar VGB alltid tro att det är lugnt och då slappnar de av, så fjärde perioden kommer att bli spännande, förutspådde Aida Hussein, som själv spelat basket och är en av VGB:s trogna supporters.

Annons:
Annons:

Hon skulle få så rätt. I halvlekspaus hade VGB 14 poängs övertag, men Täby kämpade på. De kom närmare och närmare, plötsligt skiljde bara fyra poäng, och så tre, två…

Täbys spelare med nummer sju på ryggen kom in och vände matchen. Han satte skott efter skott utanför trepoängslinjen. Täby fick stärkt självförtroende och de försvarade sig effektivt. VGB missade för mycket och tog alldeles för få returer under Täbys korg.

Första gången när Täby var i ledning stod det 48-49 i fjärde perioden. På slutet blev det olidligt spännande. VGB försökte komma igen, men blev stressade och skyttet fungerade inte. När det stod 59-61 hoppades publiken fortfarande, men matchen slutade med seger för Täby, som vann med 66 poäng mot 59.

Idag fortsätter matcherna i Ungdoms-SM. VGB:s flickor U16, som vann sin första match mot Västerås, möter Malbas från Malmö redan kl. 11.00. VGB:s pojkar möter Huddinge Basket kl. 13.15.